Dels colors primaris a Mondrian.

Els/les alumnes de tercer de primaria hem experimentar amb el color i amb les formes.

Els colors primaris o colors bàsics ( groc, vermell i blau) són aquells a partir dels quals podem obtenir tots els colors de la paleta. Ho vam poder experimentar i vam poder observar que sol barrejant en aigua i pintura els diferents colors primaris que utilitzaven sortia una gama variada de colors.

Una obra molt representativa per la manera de tractar els colors i les línies és la de Mondrian. Hem pogut estudiar i gaudir amb la seva pintura. Ell utilitzava en els seus quadres els colors primaris, sense barrejar-los, de manera pura. El mateix color, segons on l’apliquem, un rectangle gran o petit pot canviar la sensació visual que ens transmet. Com hem observat el groc irradia, com el sol; el blau expandeix, com el mar i el vermell ens fa retrocedir, com el foc quan escalfa molt. Les línies estan traçades amb regle. Les distàncies varien, el que fa que tots els rectangles siguin diferents. El blanc són finestres d’obertura.

Els resultats els hem exposat al passadís de l’escola i ens sentim com a grans artistes.

Ens agrada dibuixar, pintar, experimentar…ha sigut un treball genial!!! I aquí en podeu veure tant els resultats, com el treball previ que hem realitzat. Ep!!! No és treball d’ un sol dia ; )

 

Dels colors primaris a Mondrian
Anuncis

Tagged:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: