Exposició dels alumnes de 4t a Coneixement del Medi Natural

A la classe de coneixement de la natura hem tractat dos temes molt interessants:
.- Les fonts d’energia.
Les fonts d’energia són recursos materials i fenòmens naturals utilitzats per extreure energia útil per a les activitats humanes.
Les fonts d’energia són elaboracions naturals més o menys complexes de les quals l’ésser humà pot extreure energia per realitzar un determinat treball o obtenir alguna utilitat. Per exemple el vent, l’aigua i el sol, entre d’altres.
Des de molt antic s’han anat descobrint i utilitzant fonts d’energia molt diverses, que han anat variant en funció del desenvolupament tecnològic al què s’ha arribat en cada època històrica.
Des de la prehistòria, quan la humanitat va descobrir el foc per escalfar-se i rostir els aliment s, passant per l’edat mitjana a la que construïa molins de vent per moldre el blat, fins a l’època moderna en la qual es pot obtenir energia elèctrica fisionant l’àtom, l’home ha buscat incessantment fonts d’energia de les quals treure algun profit per als nostres dies, que han estat els combustibles fòssils, per una banda el carbó per alimentar les màquines de vapor industrials i de tracció ferrocarril així com les llars, i l’altra, el petroli i els seus derivats en la indústria i el transport (principalment el automòbil), si bé aquestes van conviure amb aprofitaments a menor escala de l’energia eòlica, hidràulica i la biomassa.
A la classe hem aprés a…
. Distingir entre fonts d’energia renovables i no renovables.
. Conèixer els diferents tipus d’energia.
. Observar com l’energia es transforma en electricitat.
. Valorar l’ús responsable de les fonts d’energia.
.- Els materials i els seus usos
Un material és una substància sòlida amb estructura i propietats homogènies que s’utilitza per a la fabricació de productes, incloent vivenda, transport, vestits, comunicacions, alimentació, oci i altres. Actualment disposem de l’ordre de desenes de milers de materials, naturals o desenvolupats artificialment, i les noves tecnologies de materials en creen de nous contínuament.
Des de l’antiguitat existeixen materials compostos que uneixen les propietats de dues o més substàncies, amb la qual cosa s’aconsegueix un material que té les propietats de dos elements. Hi ha també materials usats des de molt antic que es troben a la natura, com la pedra, la fusta, l’argila i el cuir; i de fet les primeres grans civilitzacions de la pre-història es coneixen amb el nom del material més emprat, per exemple edat de pedra, edat de ferro o edat de bronze. Altres grans grups de materials sòlids són els metàl•lics, els polímers (popularment, plàstics), els ceràmics (inclouen en vidre) i els semiconductors.
A la classe hem aprés a…
. Observar i identificar les propietats dels materials.
. Conèixer els diferents tipus de materials.
. Reconèixer la utilitat dels materials.
. Distingir entre conductors i aïllants.
. Responsabilitzar-nos en l’ús i el reciclatge dels materials.

 

Exposició 4t Coneixement del Medi
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: