Les eleccions municipals

Una elecció és un procés de presa de decisions per mitjà del qual les persones voten per llurs candidats o partits polítics preferits els quals els representaran en el govern. Aquest és el mecanisme comú utilitzat en la democràcia moderna per escollir els representants i diputats d’un cos legislatiu, el cap de l’executiu així com els governants locals i regionals. Aquest procés, però, també s’utilitza en la selecció de diversos càrrecs de les organitzacions privades i públiques, clubs, associacions voluntàries i altres corporacions.

L’acceptació universal de les eleccions com a eina per seleccionar els representants en les democràcies modernes es distingeix de la pràctica democràtica arquetípica atenenca en què les eleccions eren una institució oligàrquica. Des del segle XX en la majoria dels estats el sufragi és un dret universal de tots els homes i dones que en són ciutadans.

Extret de la Viquipèdia.L’enciclopèdia lliure.

A les classes de 4t hem treballat el concepte democràcia, eleccions municipals, altres tipologies d’eleccions, què és el vot….

Aprofitant que les eleccions municipals es portaran a terme del diumenge 25 de maig també hem treballat conceptes de responsabilitat, civisme, participació, equitat…

Aquí us deixem unes imatges de l’interès dels nostre alumnes pels conceptes democràtics.

Ellecions Municipals
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: